Pakurikääpä pitää sisällään 215 erilaista fytoravinnetta. Pakurikäävästä on viimeisen 35 vuoden aikana tehty yli 1600 tieteellistä tutkimusta. Mm. tohtori Kirsti Kahloksen Helsingin yliopistossa vuonna 1984 suorittamat tutkimukset osoittivat, että pakurikäävän avulla pyritään vastustaa viruksia, sieniä sekä kasvaimia. Koivun kuoresta pakurinkääpään on tiivistynyt koivuhartsia elikkä betuliinia, joka on bakteereja tappava aseptinen liuos. Betuliinia käytetään jo nykyään lääkkeiden valmistamiseen ja sen onkin tutkimuksissa huomattu olevan ihmiselle huomattavan turvallinen. Pakurikääpä on yksi parhaista antioksidanteista eli siis se puolustaa tehokkaasti solujamme …
Monthly Archives: November 2012
Pakurikäävän ORAC-luku
Pakurikäävän ORAC-luku on kuin onkin korkeampi kuin millään tunnetulla ruoka-aineella (52,452). ORAC-arvo kertoo, minkä verran tietty ruoka-aine pitää sisällään antioksidantteja. Vertailukohtana esimerkiksi mustikan ORAC-luku on vain 2400. Tässä vertailussa saatetaan todeta kuinka voimakkaasta antioksidantista tässä onkin kyse. Pakuri onkin voimakas adaptogeeni, yleiskuntoa vahvistava aine, jota voi käyttää pitkiäkin aikoja vailla haittavaikutuksia. Pakurissa onkin poikkeuksellisen suuria määriä superoksididismutaasia (SOD), entsyymiä, mikä onkin kenties eräs kehomme voimakkaimmista antioksidanteista. Pakurikäävän antioksidanttien teho onkin suurempi kuin minkään muun tunnetun marjan, …
Pakurikääpä Suomen metsistä
Pakurikääpä on luonnonvarainen sieni joka on hyvinkin yleinen Suomessa, n. joka kymmenennestuhannes koivu, leppä, pihlaja, tai pyökki pitää kyljessään tätä lahottajasientä. Se tumma iso möhkäle jota pakurikääväksi sanotaan, ei oikeastaan ole itse kääpä, vaan se on käävän aiheuttama kasvannainen, ja tämän teksnisen yksityiskohdan takia pakurikääpä ei kuulu jokamiesoikeuksien piiriin, johon sienet, marjat, jne. kuuluvat. Kasvannaisista ei erikseen mainita mitään erioikeuksia, eli jos keräät metsästä pakurikääpää, sinulla pitää olla maanomistajan lupa. Yleensä jos lupaan viedä vähän …
Pakurikääpä ja historia
Pakurikääpä on luontoharrastajien parissa suosittu raaka-aine. Asiaan vihkiytyneet kertovat pakurikäävän olevan ns. adaptogeeni, joka pitää sisällään lukuisia hyvinvointia edistäviä ainesosia. Pakurikäävästä voi mm. keittää teetä vai käyttää tätä alkoholiuutteiden eli tinktuuroiden valmistamiseen. Ainakin Venäjällä sitä käytetään kansanlääkinnässä ja Japanissa oletetaan pakurille isoja markkinoita, puhumattakaan Kiinan pitkästä historiasta pakurikäävän kanssa. Kiinassa pakurikäävän herbalistinen käyttöhistoria ulottuu yli 2000 vuoden taakse ja vaikutustensa ansiosta tätä onkin kutsuttu yrttien kuninkaaksi. Perinnetiedon mukaan käytetään ylläpitämään hyvinvointia sekä pidentämään ikää. Suomessa …